The Chilli Doctor Carolina Reaper mash 100 ml

Super kousek The Chilli Doctor Carolina Reaper mash od značky s dobrým jménem The Chilli Doctor snadno můžete sehnat u nás nyní za výprodejovou cenu. Akční ceny již od 219 Kč. EAN: 8595660100013
The Chilli Doctor Carolina
219 Dostupnost: SKLADEM
Ověřit dostupnost

Popis produktu

The Chilli Doctor Carolina Reaper mash 100 ml

Ano, je to ona! S pálivostí dosahující až 2,200,000 SHU je od roku 2013 zapsaná v Guinessově knize rekordů. Její pojídání je lákadlem pro vyznavače extrémů, a i v menším množství je výzvou pro otrlé a zkušené milovníky chilli.

Zajímavost: Zralé papričky mají červenou barvu, zvrásněný povrch s mnoha výrůstky a delší ostrou špičku (ocásek). Plody jsou okolo 4 cm široké a 3 cm dlouhé. Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense (paprika čínská). Vypěstovaná byla ve městě Rock Hill v Jižní Karolíně křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. Příběh jejího vzniku rozhodně stojí za zmínku.

Využití: Ne nadarmo dostala tato paprička přívlastek “reaper” (v překladu smrtka).  Pálí opravdu pekelně. Díky delšímu chuťovému dozvuku si nicméně vychutnáte nejen její spalující žár, ale i překvapivou sladkost. Pod extrémní pálivostí se totiž skrývá plná sladká chuť s příjemnými podtóny čokolády, třešní a skořice. Jakmile jednou překonáte hořící pocit v ústech a v obličeji, kapsaicin v chilli začne naopak působit jako tlumič bolesti a příval vyplavených endorfinů na sebe nenechá dlouho čekat. Chilli peklo je tak vlastně plné radosti.

Hodí se pro dochucení všech jídel, kterým chcete propůjčit spalující pálivost a zároveň podtrhnout chuť ostatních ingrediencí. Tradičně se používá pro přípravu mexických a asijských pokrmů a omáček, masových jídel, polévek, salsy, luštěninových pokrmů apod.

Pokud se těšíte na svou první zkušenost s Carolina Reaper chilli, doporučujeme zprvu dávkovat opatrně a v opravu malém množství. Její extrémní pálení neutlumíte ani mlékem či jogurtem.

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

Pálivost: cca 2 200 000 SHU

Složení: Carolina Reaper chilli papričky, sůl 12-15%

Země původu: Taiwan
Chilli mash z nejpálivějších chilli papriček Carolina Reaper nadchnout všechny milovníky ostrých jídel.